top of page

fre. 19. aug.

|

Nordre Aker

Langs Akerselva presenterer: Fagdag om kulturens rolle i det grønne skiftet

"Langs Akerselva pres. Fagdag om kulturens rolle i det grønne skiftet" - I samarbeid med BI og Spillerommet - en ny møteplass for bærekraftig musikkbransje.

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Langs Akerselva presenterer: Fagdag om kulturens rolle i det grønne skiftet
Langs Akerselva presenterer: Fagdag om kulturens rolle i det grønne skiftet

Tid og sted

19. aug. 2022, 09:30 – 13:00

Nordre Aker, Gjerdrums vei 11, 0484 Oslo, Norway

Om arrangementet

Velkommen til verksted og lunsj i Nydalen, 19. aug. kl. 09.30 -13.00.

Som opptakt til festivalen Langs Akerselva - som avholdes i Oslo for første gang i år - inviteres du til tverrfaglig verksted og innspillsmøte i regi av Langs Akerselva, BI, og Spillerommet – møteplass for en bærekraftig musikkbransje. Dette er oppspillet til et langsiktig og ambisiøst samarbeid som skal videreutvikles gjennom de kommende år.

Hovedtema for fagdagen er kreativ samhandling mellom kultursektoren, næringslivet, akademia og det offentlige rundt sosial-, økonomisk- og miljømessig bærekraft: Hvordan kan kulturlivet spille en viktigere rolle i det grønne skiftet?

I tillegg til innlegg fra initiativtakerne Einar Flaa, Marte Wulff og Roar Smelhus, vil kjente artister med ulike tilnærminger til tematikken møte forskere, byråkrater og næringsliv i en ledet panelsamtale for dialog rundt behov og muligheter.

Det vil bli servert enkel lunsj, kaffe og te, og det blir mulighet for en omvisning på festivalområdet etter endt program.

NB: Arrangementet er gratis, men trykk SKAL på arr. dersom du kommer og ønsker lunsj.

Foreløpig program og deltagere:

09.30 - Registrering og kaffe

10.00 - Velkommen og presentasjoner av Spillerommet (v/ Marte Wulff) og Langs Akerselva (V/Roar Smelhus) 10.15. Klimaendringer og oss v/Einar Flaa 10.30 - Introduksjon av panel + Panelsamtale

11.30 - Lunsj

12.00 - Musikk v/Marte Wulff og Sjur Miljeteig 12.15 - Spørsmål og åpen samtale som oppfølging til panalsamtalen 12.50 - Oppsummering

I panelet:

  • Malin Pettersen (artist og programleder P13)
  • Silja Sol (artist, musiker og prosjektleder for Grønn festival/Brak, Bergen)
  • Maria Orieta (Artist, produsent og leder for Fyrhuset Grorud)
  • Marte Wulff (artist, skribent og initiativtaker for Spillerommet)
  • Solveig Korum (seniorrådgiver, Kulturtanken)
  • Cecilie Staude (Lektor og foredragsholder, BI)
  • Roar Smelhus (Bærekraftrådgiver og festivalsjef) m.fl.
  • Moderator: Eilert Berre Ellefsen, Rodeo

Om initiativtakerne:

Einar Flaa er utdannet naturgeograf og har jobbet med klima- og miljøforskning i offentlig og privat regi siden 2003. Han har blant annet ledet arbeidet med klimatilpasningsstrategien til Oslo, koordinert samarbeid mellom staten og kommunene for Miljødirektoratet med utprøving og forskning på konkrete klimatiltak. Einar er også en millionstrømmet låtskriver og artist, samt festivalgründer (Melsomweekend).

Roar Smelhus er ingeniør og økonom med en tilleggsmaster fra BI i grønn innovasjon og bærekraftig forretningsmodell. Han avslutter nå en masteroppgave med temaet; musikkfestivalen som innovasjonsarena for en bærekraftig byutvikling, i faget urbanisme på AHO. Arbeider som rådgiver med ekspertområdet bærekraftig by- og eiendom, og drar ofte inn kultur for å aktivere bygg og by i mange av sine ulike initiativer, som ved Langs Akerselva festival.

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist og skribent med seks soloalbum bak seg. Hun har engasjert seg i klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, grønne turneer, som aktivist, debattant og med diverse kronikker i landets største aviser. I 2022 er hun deltaker på den anerkjente organisasjonen Julie’s Bicycles Creative Climate Leadership-kurs, og Spillerommet er hennes CCL Legacy-prosjekt.

Arrangementet er støttet av Nopa, CCL og Svenska Postkodstiftelsen.

Dele dette arrangementet

bottom of page